Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2009 16:33 - Студентите на студено. И на тъмно
Автор: brumbrumm Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2939 Коментари: 1 Гласове:
0



    Подозирам сериозно, че някой продуцентите на Сървайвър и Биг Брадър са се обединили и са купили  студентски град. Преди това са спрели подаването на газ за България / о, не Русия няма НИЩО общо! /, изпокупили са всички печки духалки  от техномаркетите /жените духалки не се продават там/ и са седнали да гледат сеира на бедните студенти.
    Лишена от парно и топла вода аз страдам в единия ъгъл на стаята в общежитието си. В останалите три са белите мечки от рекламата на Кока Кола. Разбира се, какво толкова, бихте попитали, нали имам печка, която да ме топли в имърджънси ситуациите. Аз я държах постоянно включена, доближена максимално до задните ми части, потръпващи в такт с игривата музика, лееща се от лаптопа на съквартирантката ми, фенка на чистия турски фолклор. Въпреки предупрежденията да се използваме подобен род отоплителни тела в студенски град, аз - наглотията /прости ми ,Боже, тази безбрежна лакомия/ не спрях печката си. Поех риска аз и моята духалка да сме една от причините мрежата в блока да се пренатовари, нещо да гръмне и от загуба на нещото токът да спре.
    Разбира се така и стана.
    Няма по-лошо усещане от това да се намериш в стая с два броя лаптоп, един брой плазмен монитор, два броя преса за коса, маша, тостер, печка духалка, три нощни лампи, две обикновени, два сешоара и епилатор и нито едно от тия неща да не работи. Защото няма ток.
    Когато се сдобих с разклонител с шест дупки бях щастлива, че имаше къде да наредя всички уреди и те да работят. Сега съм благодарна на чичковците и батковците, които пуснаха тока, че да не се налага да чишкам на тъмно.

    Е, може би е прекалено нахално от моя страна за 40 лева месечно да искам да имам и топла вода, и парно, още повече пък зимата, къде ти. Няма,брат , на нас студендите явно трябва да ни е студено, за да мислим по-трезво и да влагаме повече свежа мисъл в учене. Ето - баш в навечерието на сесията - студ, батка, студ. Няма духалки, щото тогава и ток няма да има...Пък вече и на тъмно ако станем, няма оправия.
    Все повече обмислям варианта да си стъкмя  огън в центъра на стаята. Но ме притеснява, че тоя стар балатум много ще мирише. От друга страна пък сто на сто ще топли за известно време, дори ще свети.

Та, вие там, които стоите и гледате кой как ще се справи с кризистната ситуация...да  ви затрупа лавина дано!


Тагове:   студено,


Гласувай:
0



1. brumbrumm - е, това е то луксът да си на семейни
08.01.2009 17:47
тук топла вода няма. Даже става все по-студена...пък за взривоопасното - да са го измислили по-добре, аз живея чрез електричество все пак ахах, чувствам се неизбежно длъжна да го ползувам
цитирай
2. анонимен - Рошо
08.01.2009 19:43
За сметка на това -- храната от студен-тския стол не само е студена, но и изобилства с гарнитура боб/зеле. Идеята явно е като няма природен газ, да се топлим на собствените си природни газове под юргана. Виж, за тази цел смилянският боб е отлична суровина.
За последните три дни изпих повече горещ чай, отколкото през половината си живот, дае...
цитирай
3. furiika - А на оцелелите
09.01.2009 09:58
в реалити шоуто, ще има ли награда и каква ще е тя?
:)))))))))
цитирай
4. анонимен - хммм
09.01.2009 10:57
Струва ми се, че много сме се разглезили. Баба ми все на духалки се е топлила и с вряла вода се е къпала. Но пък имам идея - възползвай се от белите мечки, играят чудесен белот. В краен случай си построй иглу в стаята си - казват, че било топличко. Или излез на квартира ;) Вариатите са безкрайно много.

Поздрави,
Биляна
цитирай
5. sowhat - знаеш ли кво ме дразни деси
09.01.2009 16:37
лошо нямо да се превърнат ст. общежития в блок 20 ( знаеш кой ) като него да се качат по интернет и да види света как живеят българските деца. как си отглеждаме цвета на нацията ( провинциалния) . защото ако спре тока и парното за два дни в Младост примерно, тогава ще има бунтове през президентството.

нда, не знам дали решението кризисните центрове да си гледат работата, за която получават пари или да си купуваме апартаменти за децата, като решат да станат част от софийското студентство...
цитирай
6. brumbrumm - избор голям няма /май/
09.01.2009 19:55
Биляна,
с кеф ще изляза на квартира, ако ме спонсорираш ;) Тогава няма да се налага да се питам как са живели през средните векове /примерно/ и имали ли са духалки, парно ,ток, сапун и подобни луксчета на хай лайфа..

соу,
слънце, съвсем права си. Цветът на нацията явно яко трябва да поживее срес плевели и бурени, за да израстне силен и качествен. ,,Само най-силните ще оцелеят``
пък ква е наградата от риалитито ли? Ми - оцелял си, инджой !
цитирай
7. анонимен - за вариантите...
10.01.2009 11:22
Щом си студентка, значи си голямо момиче и няма нужда да ти обяснявам. Но ето няколко, за които се сещам.
1. Намираш си работа - почасова, на хонорар, на удобни смени и излизаш на квартира.
2. Теглиш заем - ти или роднините ти. Излизаш на квартира и го изплащаш като започнеш работа.
3. Оставаш в общежитието до пролетта, когато времето обикновено се стопля. И продължаваш да се оплакваш. Като съм забелязала, че само действията вършат работа, а опакванията - не съвсем.
И аз съм била студентка, знам как се работи и учи. Знам, че е трудно, ама такъв е животът по нашите географски ширини.

Биляна
цитирай
8. brumbrumm - е,
10.01.2009 15:09
варианти много, но в същото време човек сам си решава. И щом съм решила общежитие, значи общежитие. А разбира се фактът, че описвам студентските неволи тук, не прави никого длъжен да чете ,,оплаквания``, които ест са по-скоро с хумористична насоченост. Ама нейсе, няма начин, ще се оплаквам и през пролетта /че как няма/, до тогава ще съм измислила за какво.
:)
цитирай
9. cefulesteven - Не, че е смешно: трагично е, ама н...
10.01.2009 15:34
Не, че е смешно: трагично е, ама накара да бърша сълзи от смях:))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: brumbrumm
Категория: Лични дневници
Прочетен: 745407
Постинги: 299
Коментари: 1202
Гласове: 10538
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031